dimarts, 10 d’abril del 2012

Un llibre

Avui us anem a recomenar un llibre. No és un llibre infantil ni juvenil, però ara que s'acosta Sant Jordi és una molt bona possibilitat per regalar als pares, al germà que va a l'institut... El llibre es diu Cenital, i l'autor és Emilio Bueso, un castellonenc que escriu en castellà. L'editorial és Salto de Página. El llibre, que tot just acaba de sortir, és el que se'n diu una història postapocalíptica: just després que el món sen vagi en orris. el petroli s'ha acabat i tota l'economia mundial s'ha enfonsat. Un grupet de persones que ho van veure venir sobreviuen en una petita ecoaldea entre Castelló i Terol, mentre la majoria de la població ha mort i els que queden han tornat a una mena d'Edat Mitjana.
Que perquè el recomanem? A banda de per què estigui molt ben escrit (Bueso és un dels millors escriptors espanyols joves), perquè tracta d'un problema que té molt a veure amb aquest bloc: la insostenibilitat del nostre món.


El llibre és dur de llegir, precisament perquè no dóna la sensació d'estar llegint ficció, sinó que el que explica podria passar demà o demà passat. Però paga molt la pena de llegir.

2 comentaris:

  1. A qui va adreçat la lectura del llibre? Nens? Adults? Quines edats? El llegirem de ben segur però és perquè s' animi més gent

    ResponElimina
    Respostes
    1. El llibre va adreçat a adults, encara que el poden llegir ja adolescents (el que en diuen young readers).

      Elimina